Test

Home Fabricages Smeden & Bestek 5 essentiële tools om je mes succesvol te polijsten

5 essentiële tools om je mes succesvol te polijsten

1 reactie

Je mes je mes polijsten

Je bent begonnen met het maken van een mes en je hebt advies nodig om je doel te bereiken. Je hebt gelijk, want om te slagen in je project, moet je een bepaald aantal stappen respecteren. Je hebt de verschillende warmtebehandelingen al op het lemmet van je mes uitgevoerd en het houten handvat ervan gemaakt. Bravo, je bent bijna aan het einde van deze uitdaging. Het enige wat je hoeft te doen is de finishing touch te maken door je mes te polijsten. Er zijn veel mogelijkheden voor deze stap. Om kwaliteitsafwerkingen te verkrijgen, ontdekt u in dit artikel zonder verder uitstel 5 essentiële hulpmiddelen voor het succesvol polijsten van uw mes.

Gereedschap nr. 1: Schuurbanden

De schuurband is het meest gebruikte gereedschap in bestek om handvatten en mesjes te polijsten. Er zijn banden van alle formaten. De kleinere worden gebruikt op haspels, een machine die een wiel laat draaien, en de grotere op backstands, dit zijn professionele bestekmachines. De banden zijn gemaakt van canvas bedekt met een hars die schuurkorrels bevat.

Gereedschap nr. 2: Schuurpapier

Het schuurpapier is ongetwijfeld het meest gebruikte gereedschap . Je kunt het gebruiken om zowel het lemmet als het hout van het handvat te polijsten. Het wordt handmatig gebruikt. Je kunt het ook om een stevig element wikkelen om te voorkomen dat de randen van je stuk breken. U kunt kiezen voor standaard schuurpapier of een premium schuurpapier dat bodybuildersschuurpapier wordt genoemd.

Gereedschap #3: Polijstmiddel

Polijstpasta is effectief voor het polijsten van bladen en handvatten. U kiest echter welke u wilt gebruiken, afhankelijk van het materiaal (hout, metaal, enz.) en het type afwerking (satijn of spiegelgepolijst) dat u wilt. De polijstpasta wordt vervolgens gebruikt op een katoenen schijf die al dan niet kan worden genaaid voor meer flexibiliteit.

Gereedschap nr. 4: De traditionele polijstmachine

Voor een zorgvuldig polijsten van je lemmet kun je een traditionele polijstmachine maken. Het is een schijf van vilt of leer waarop we schuurmiddelen plakken. Hiervoor wordt vislijm en amaril gebruikt. Emery is een schuurmiddel dat is gemaakt van korundkorrels die tot poeder zijn vermalen. Korund is eigenlijk een edelsteen. Je kunt verschillende soorten korundkorrels gebruiken. Het voordeel van het maken van uw eigen schijf is dat u deze kunt aanpassen aan de vorm en grootte van het te polijsten onderdeel. Gebruik een traditionele polijstmachine om een polijst, glazuur dat zeer aangenaam is voor het oog te verkrijgen.

Gereedschap nr. 5: De stenen

Voor de het lemmet van je mes polijsten, je kunt ook stenen kiezen. In dit geval zal het een handpolijsten zijn. Dit accentueert met name de snede van je mes. De stenen worden veel gebruikt in traditioneel Japans bestek. U kunt bijvoorbeeld de slaapsteen gebruiken. De coticule-steen zal ook erg populair zijn, vooral voor het slijpen van het lemmet van je mes.

Dit artikel heeft je kennis laten maken met 5 tools die je kunt gebruiken om je mes succesvol te polijsten. Dus, om het metaal van het blad en het hout van het handvat te polijsten, zullen schuurpapier, schuurstrips, polijstpasta, de traditionele polijstmachine en stenen je bondgenoten zijn. Over het algemeen is het raadzaam om te beginnen met grove korrels voor het polijsten en vervolgens over te gaan op een fijnere korrel voor de afwerking. Kies uw gereedschap op basis van uw behoeften om uw mes te polijsten. Zodra deze stap is voltooid, kun je je mes versieren om het te verfraaien, met name door de guillochage-techniek te gebruiken.