bankschroef kopen
tafelklem

Aanjager kopen

Heb je altijd al willen smeden als een echte vakman? Dan heb je een goede aanjager nodig! Een aanjager is een apparaat dat lucht blaast in een smidsvuur, waardoor het vuur heter en intenser wordt.

Assortiment bekijken

Veilig betalen
Altijd 100% veilig betalen

Gratis verzending
Voor bestellingen vanaf €50,-

Veiligheid gegarandeerd
Veilig & hoogwaardig assortiment

+10 jaar ervaring
Klantenbeoordeling van 8.9/10

Bekijk de mogelijkheden van verschillende soorten, types en formaten aanjagers in ons assortiment en bestel de beste aanjager voor jou direct online!

Aanjager

Weergave
Ventilator ATV 125
Aanjager ventilator ATV 125
Sale prijs€168,72
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Ventilator type RD-2
Aanjager ventilator type RD-2
Sale prijs€1.176,57
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Ventilator type RD-10
Aanjager ventilator type RD-10
Sale prijs€882,43
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Ventilatortype RE-10
Aanjager ventilator type RE-10
Sale prijs€885,69
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Ventilator type RD-0
Aanjager ventilator type RD-0
Sale prijs€740,99
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Ventilatortype RE-0
Aanjager ventilator type RE-0
Sale prijs€860,67
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Ventilatortype EMV 133/S met lange as
Aanjager ventilator type EMV 133/S met lange as
Sale prijs€474,43
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Ventilatortype EMV 133/S
Aanjager ventilator type EMV 133/S
Sale prijs€447,23
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Ventilatortype DMV 133/S
Aanjager ventilator type DMV 133/S
Sale prijs€429,83
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Ventilatortype EMV 133
Aanjager ventilator type EMV 133
Sale prijs€408,07
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Handventilator type H-11
Aanjager ventilator handmatig type H-11
Sale prijs€245,95
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Ventilator SV 370
Aanjager ventilator SV 370
Sale prijs€729,41
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen

Wat is een aanjager?

Een aanjager is een soort ventilator die lucht aanzuigt en uitblaast. De luchtstroom die een aanjager produceert, wordt ook wel een luchtstraal genoemd. Een aanjager kan verschillende vormen en maten hebben, afhankelijk van het doel waarvoor hij gebruikt wordt.

Sommige aanjagers zijn elektrisch, andere worden met de hand bediend. Een aanjager kan ook verschillende snelheden en vermogens hebben, afhankelijk van de hoeveelheid lucht die hij moet verplaatsen.

Aanjager voor een smidsvuur

Een aanjager voor een smidsvuur is een speciaal type aanjager dat ontworpen is om een smidsvuur te voorzien van extra zuurstof. De meeste smidsvuren bestaan uit een vuurpot, waarin houtskool, steenkool of cokes wordt verbrand, en een blaasbalg of een aanjager, die lucht in de vuurpot blaast. Door de toevoer van lucht wordt het vuur heter en kan het metaal smelten of vervormen.

Een aanjager voor een smidsvuur heeft een aantal voordelen ten opzichte van een blaasbalg. Zo is een aanjager makkelijker te bedienen, omdat je niet steeds hoeft te pompen. Bovendien kun je de luchtstroom met een aanjager makkelijker regelen middels een schakelaar of een knop.

Hoe kies je de juiste aanjager voor een smidsvuur?

Als je een aanjager voor een smidsvuur wilt kopen, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Ten eerste moet je kijken naar het vermogen van de aanjager. Het vermogen bepaalt hoeveel lucht de aanjager kan verplaatsen per minuut. Hoe hoger het vermogen, hoe heter het vuur kan worden.

Je moet echter ook rekening houden met de grootte van je vuurpot en de hoeveelheid brandstof die je gebruikt. Een te krachtige aanjager kan je vuur te heet maken, waardoor je brandstof verspilt of je metaal verbrandt. Een te zwakke aanjager houdt je vuur juist te koud. Een goede vuistregel is om een aanjager te kiezen die ongeveer 10% van het volume van je vuurpot kan verplaatsen per minuut.

Daarnaast is het zaak om te kijken naar de vorm en de grootte van de aanjager. De vorm en de grootte bepalen namelijk hoe de luchtstroom in de vuurpot komt. Je wilt een aanjager die een brede en gelijkmatige luchtstroom produceert, zodat je vuur overal even heet wordt.

Smidsvuur aanjager bestellen bij 123smeden!

Als je op zoek bent naar een goede aanjager voor een smidsvuur, dan ben je bij 123smeden aan het juiste adres! Wij hebben een ruim assortiment aan aanjagers van verschillende merken, vermogens, vormen en maten.

Al onze aanjagers zijn van hoge kwaliteit en hebben een scherpe prijs. Bovendien bieden wij een snelle levering en een uitstekende klantenservice. Bij ons kun je dus met een gerust hart een aanjager bestellen voor je smidsvuur.

Assortiment bekijken
Gratis verzending vanaf €50,

Rob

op 07-09-2023

"Zoals bij elk bedrijf is het wel eens iets aan te merken of gaat er wat mis, een goed bedrijf herken je aan hoe dat opgelost word. Dit is z'n bedrijf."

Peter

op 27-02-2023

"Als amateur/ hobby smeder zeer blij met de huidige aankopen. Niet de eerste aankoop, en zeker niet de laatste. Service na verkoop is ook super."

Vragen? Neem contact met ons op!

Vragen, op- of aanmerkingen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb advies of hulp nodig? Ons team zit voor je klaar om je te helpen. Daarnaast kun je ook een kijkje nemen naar onze veel gestelde vragen. Staat je er vraag er niet tussen? Aarzel niet om contact op te nemen. Je kunt ons het snelste bereiken via de live chat, maar natuurlijk is het mogelijk ook via telefoon of per mail.