inductie apparaat kopen
draagbaar inductieapparaat

Inductie apparatuur kopen

Ben je op zoek naar een moderne, efficiënte en veilige manier om metalen te smeden? Dan is inductie apparatuur voor smeden iets voor jou! Inductie smeden is een techniek waarbij metalen worden verhit door middel van elektromagnetische inductie. Dit zorgt voor een snelle, gelijkmatige en nauwkeurige verwarming, waardoor je betere resultaten kunt behalen met minder energie en tijd.

Assortiment bekijken

Veilig betalen
Altijd 100% veilig betalen

Gratis verzending
Voor bestellingen vanaf €50,-

Veiligheid gegarandeerd
Veilig & hoogwaardig assortiment

+10 jaar ervaring
Klantenbeoordeling van 8,9/10

Ontdek de mogelijkheden van inductief smeden en doe er je voordeel mee!

Inductie apparatuur

Weergave
Montagespie M 12x1
Montagespie M 12x1
Sale prijs€77,87
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Verbindingsmoer M 12x1,0
Verbindingsmoer M 12x1,0
Sale prijs€25,55
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Inductieverwarming ISF7200
Inductieverwarming ISF7200
Sale prijs€8.367,55
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen

De komst van inductie smeden

Inductie smeden is een relatief nieuwe techniek in de wereld van het smeden. Het principe van inductie wordt tegenwoordig steeds breder ingezet en nu dus bijvoorbeeld ook voor de smeedoven.

Een inductie smeedoven bestaat uit een spoel die een wisselstroom genereert, waardoor er een magnetisch veld ontstaat. Dit magnetisch veld induceert op zijn beurt een elektrische stroom in het metalen werkstuk, waardoor het wordt verhit.

De temperatuur van het werkstuk kan worden geregeld door de frequentie en de intensiteit van de wisselstroom aan te passen. Hierdoor behoud je altijd de gewenste temperatuur en kun je deze aanpassen indien nodig.

Wat zijn de voordelen van inductieverwarming voor smeden?

Inductieverwarming voor smeden heeft vele voordelen ten opzichte van traditionele verwarmingsmethoden, zoals gas- of olie ovens. Hier hebben we enkele van de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet:

  • Snelheid: inductieverwarming verloopt aanzienlijk sneller dan andere verwarmingsmethoden doordat het werkstuk direct wordt verhit, zonder warmteverlies. Hierdoor wordt de benodigde tijd om het werkstuk op de gewenste temperatuur te brengen aanzienlijk verminderd, wat de productiviteit verhoogt.
  • Efficiëntie: inductieverwarming is efficiënter vanwege het lagere energieverbruik. Dit komt doordat de inductie smeedoven alleen wordt geactiveerd wanneer het werkstuk wordt verhit, en zich automatisch aanpast aan de vorm en grootte ervan.
  • Nauwkeurigheid: inductieverwarming staat bekend om zijn nauwkeurigheid in vergelijking met andere methoden. Het biedt een gelijkmatige en homogene verwarming, wat leidt tot een betere kwaliteit en consistentie van het eindproduct.
  • Veiligheid: inductieverwarming is beduidend veiliger, aangezien het geen open vuur, rook of gassen produceert. Dit vermindert het risico op brand, explosie of vergiftiging, en verbetert de werkomgeving voor de smid.

Ons aanbod inductie apparatuur voor de smidse

Als je geïnteresseerd bent in inductie apparatuur voor smeden, dan ben je bij 123smeden aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige inductie apparatuur voor de smidse, tegen scherpe prijzen.

Bekijk ons assortiment inductie apparatuur voor smeden, waaronder inductie smeedovens, inductie verwarmingssystemen en benodigdheden zoals inductiespoelen en gereedschappen. Onze producten zijn van topkwaliteit en geschikt voor zowel beginners als ervaren smeden.

Alle benodigdheden voor het smeden op één plek!

Naast inductie apparatuur voor het smeden, kun je bij 123smeden ook terecht voor alle andere benodigdheden voor het smeden, zoals aambeelden, smeedovens, smeedhamers, smeedtangen, smeed mallen, smeed handschoenen en meer.

Wij hebben alles wat je nodig hebt om je eigen smidse in te richten en je eigen creaties te maken. Of je nu een beginner of een professional bent, bij 123smeden vind je alles wat je zoekt op het gebied van smeden. Bestel nu online en profiteer van onze scherpe prijzen en snelle levering.

Assortiment bekijken
Gratis verzending vanaf €50,

Rob

op 07-09-2023

"Zoals bij elk bedrijf is het wel eens iets aan te merken of gaat er wat mis, een goed bedrijf herken je aan hoe dat opgelost word. Dit is z'n bedrijf."

Peter

op 27-02-2023

"Als amateur/ hobby smeder zeer blij met de huidige aankopen. Niet de eerste aankoop, en zeker niet de laatste. Service na verkoop is ook super."

Vragen? Neem contact met ons op!

Vragen, op- of aanmerkingen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb advies of hulp nodig? Ons team zit voor je klaar om je te helpen. Daarnaast kun je ook een kijkje nemen naar onze veel gestelde vragen. Staat je er vraag er niet tussen? Aarzel niet om contact op te nemen. Je kunt ons het snelste bereiken via de live chat, maar natuurlijk is het mogelijk ook via telefoon of per mail.