bankschroef kopen

Bankschroef kopen

Een bankschroef is een klem die je op je werkbank kunt bevestigen om je werkstuk stevig vast te houden. Zo kun je veilig en nauwkeurig boren, zagen, vijlen, lassen of buigen.

Assortiment bekijken

Veilig betalen
Altijd 100% veilig betalen

Gratis verzending
Voor bestellingen vanaf €50,-

Veiligheid gegarandeerd
Veilig & hoogwaardig assortiment

+10 jaar ervaring
Klantenbeoordeling van 8,9/10

Een bankschroef is een onmisbaar gereedschap voor elke smid, metaalbewerker of hobbyist die precisie en stabiliteit eist. Of je nu een professional bent in de metaalindustrie of gewoon aan het klussen bent in je werkplaats, een goede bankschroef is van onschatbare waarde. Bij 123smeden bieden we je een breed assortiment hoogwaardige bankschroeven aan die voldoen aan de eisen van elke vakman. Bekijk direct het gehele aanbod en bestel jouw bankschroef gemakkelijk online!

Bankschroef

Weergave
Mini multibankschroef
Mini multibankschroef
Sale prijs€92,54
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Smeden bankschroef BM 200
Smeden bankschroef BM 200
Sale prijs€1.057,40
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Smeden bankschroef BM 180
Smeden bankschroef BM 180
Sale prijs€985,59
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Smeden bankschroef BM 150
Smeden bankschroef BM 150
Sale prijs€867,00
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen

De essentie van een professionele bankschroef

Een professionele bankschroef is gemaakt van hoogwaardig staal dat bestand is tegen hoge temperaturen, druk en slijtage. Hierdoor worden een hoge duurzaamheid en lange levensduur gegarandeerd.

Het bestaat uit twee hoofdonderdelen: de vaste bek en de beweegbare bek. Door de spindel aan te draaien, kunnen werkstukken stevig worden vastgeklemd tussen de bekken, waardoor precisie bewerkingen mogelijk worden.

Maak optimaal gebruik van de bankschroef

Een bankschroef is een eenvoudig maar effectief gereedschap dat je veel tijd en moeite kan besparen. Maar hoe maak je optimaal gebruik van de bankschroef? Hier zijn enkele tips om je op weg te helpen:

  • Zorg ervoor dat je de bankschroef stevig op je werkbank monteert, zodat hij niet kan verschuiven of losraken tijdens het gebruik.
  • Kies de juiste bankschroef voor je klus. Afhankelijk van het materiaal, de grootte en de vorm van je werkstuk, heb je een bankschroef nodig met een bepaalde spanwijdte, bekbreedte en bekdiepte. Ook het gewicht en de draagkracht van de bankschroef zijn belangrijk om te overwegen.
  • Gebruik beschermende klemplaten of bekken om je werkstuk te beschermen tegen beschadiging of vervorming. Deze klemplaten of bekken zijn meestal gemaakt van kunststof, rubber of aluminium en kunnen eenvoudig op de bankschroef worden bevestigd.
  • Stel de klemkracht van de bankschroef af op je werkstuk. Draai de spindel van de bankschroef aan tot je een lichte weerstand voelt en controleer of je werkstuk goed vastzit. Draai de spindel niet te strak aan, want dat kan je werkstuk beschadigen of de bankschroef overbelasten.
  • Draai de basis van de bankschroef om je werkstuk in de gewenste hoek te zetten. Sommige bankschroeven hebben een vergrendelingsmechanisme om de basis vast te zetten, zodat je werkstuk niet kan verschuiven of draaien.
  • Voer je bewerking uit op je werkstuk met het juiste gereedschap. Houd hierbij rekening met de veiligheidsvoorschriften en draag indien nodig een veiligheidsbril, handschoenen en gehoorbescherming.

Met deze tips kun je optimaal gebruik maken van de bankschroef en je werkstukken met gemak en plezier bewerken.

Waarom is een bankschroef onmisbaar voor metaalbewerking?

Een bankschroef is een onmisbaar gereedschap voor metaalbewerking, omdat het je in staat stelt om je werkstukken op een veilige en stabiele manier vast te houden, zodat precisiebewerkingen zorgvuldig uitgevoerd kunnen worden.

Metaalbewerking is een vak dat veel vaardigheid, precisie en kracht vereist. Je moet vaak met hete, scherpe of zware materialen werken, die je niet zomaar met je handen kunt vasthouden. Een bankschroef biedt je de nodige ondersteuning en controle om je werkstukken te boren, zagen, vijlen, lassen of buigen.

Bovendien voorkom je met een bankschroef dat je werkstuk gaat schuiven of trillen, waardoor je het risico op ongelukken of fouten vermindert. Bankschroeven zijn dus een essentieel gereedschap voor elke metaalbewerker, ongeacht of je een professional, een hobbyist of een beginner bent.

Bankschroef kopen bij 123smeden

Bij 123smeden begrijpen we de behoeften van vakmensen en hobbyisten op het gebied van metaalbewerking. Daarom bieden we een uitgebreide selectie van hoogwaardige bankschroeven die voldoen aan verschillende eisen en projecten.

Of je nu op zoek bent naar een bankschroef voor fijne precisie bewerkingen of voor het stevig vastzetten van grotere werkstukken, wij hebben de juiste oplossing voor jou.

Neem een kijkje in ons assortiment bankschroeven en kies de perfecte aanvulling voor jouw werkplaats. Verbeter je precisie, verhoog je efficiëntie en investeer in kwaliteit met een bankschroef van 123smeden!

Assortiment bekijken
Gratis verzending vanaf €50,

Rob

op 07-09-2023

"Zoals bij elk bedrijf is het wel eens iets aan te merken of gaat er wat mis, een goed bedrijf herken je aan hoe dat opgelost word. Dit is z'n bedrijf."

Peter

op 27-02-2023

"Als amateur/ hobby smeder zeer blij met de huidige aankopen. Niet de eerste aankoop, en zeker niet de laatste. Service na verkoop is ook super."

Vragen? Neem contact met ons op!

Vragen, op- of aanmerkingen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb advies of hulp nodig? Ons team zit voor je klaar om je te helpen. Daarnaast kun je ook een kijkje nemen naar onze veel gestelde vragen. Staat je er vraag er niet tussen? Aarzel niet om contact op te nemen. Je kunt ons het snelste bereiken via de live chat, maar natuurlijk is het mogelijk ook via telefoon of per mail.