smidsvuur
smidsvuur maken

Smidsvuur kopen

Smidsvuur kopen van hoge kwaliteit? Zoek niet langer verder, je bent bij 123smeden op de goede plek. Ideaal voor het bereiken van hoge temperaturen en het smeden van groter materiaal. Zelf een smidsvuur maken? Lees dan ook nog onze handige tips onder aan de pagina! Wij helpen je graag op weg.

Assortiment bekijken

Veilig betalen
Altijd 100% veilig betalen

Gratis verzending
Voor bestellingen vanaf €50,-

Veiligheid gegarandeerd
Veilig & hoogwaardig assortiment

+10 jaar ervaring
Klantenbeoordeling van 8,9/10

Uit wat voor smidsvuur kan ik kiezen?

Een smidsvuur kopen? Goede keuze! Je hebt bij ons de keuze uit 3 verschillende modellen welke ieder verkrijgbaar zijn met 230 & 400 volt. Verder zijn alle modellen bevestigd met een hoog kwalitatieve aanjager welke een constante luchttoevoer verzorgen. Ook kun je bij ons terecht voor smeedkolen & cokes. Kijk snel verder!

Alle filters

Smidsvuur

Weergave
Smidsvuur F 600 230 VSmidsvuur F 600
Angele Smidsvuur F 600 | 230 V
Sale prijs€887,03
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Smidsvuur S 800 230 VSmidsvuur S 800 230 V 1
Angele Smidsvuur S 800 | 230 V
Sale prijs€1.764,43
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Smidsvuur S 1000 230 VSmidsvuur S 1000
Angele Smidsvuur S 1000 | 230 V
Sale prijs€2.031,93
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Smidsvuur F 600 400 VSmidsvuur
Angele Smidsvuur F 600 | 400 V
Sale prijs€908,43
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Smidsvuur S 800 400 VSmidsvuur S 800 400 V 1
Angele Smidsvuur S 800 | 400 V
Sale prijs€1.668,13
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Smidsvuur S 1000 400 VSmidsvuur S 1000 400 V 2
Angele Smidsvuur S 1000 | 400 V
Sale prijs€2.031,93
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
smeedkolen
Smeedkolen | 10-20 mm | 25 kg
Sale prijs€80,24
Reviews
Uitverkocht
smeedcokes
Smeed cokes | 10-25 mm | 20 kg
Sale prijs€73,83
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen

Waarom een smidsvuur kopen bij 123smeden?

Wij van 123 smeden zijn gespecialiseerd in de verkoop van alles wat met de smidse te maken heeft, zo kun je bij ons ook een smidsvuur kopen. Met handige informatie op één centrale plek kunt je na je bestelling direct aan de slag met onze hoog kwalitatieve apparaten en benodigdheden.

Gelukkig is een smidsvuur bestellen voortaan heel eenvoudig, wij betalen zelfs de volledige verzendkosten voor u.

  • Hoge kwaliteit van Angele
  • Beste prijs/kwaliteit verhouding in Nederland
  • Gratis verzending vanaf €15,-
  • Veilige online betalingsmogelijkheden

Wat is een smidsvuur?

Om uw smidsvuur goed te kunnen gebruiken en kwaliteitsonderdelen te maken, is het belangrijk om te begrijpen hoe het werkt. In het algemeen worden er veelal smeedkolen als brandstof gebruikt. Tijdens de verbranding wordt het koolstof uit de smeedkolen en zuurstof uit de lucht samengevoegd tot koolmonoxide.

Het gas dat vervolgens vrijkomt is kooldioxide. Deze reactie manifesteert zich in blauwe vlammen. Om lucht te laten circuleren en gassen te vormen, is er ruimte nodig tussen de stukken smeedkool, ook een smidsvuur aanjager is essentieel.

Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Hoe zit een smidsvuur in elkaar?

Een smidsvuur is eigenlijk niet te missen in een efficiënte smederij. Door het vrij grote formaat is het werken met grotere onderdelen geen probleem. Echter zijn er wel een aantal belangrijke aandachtspunten en beginnersfouten die u kunt voorkomen.

Om uw materiaal goed te verwarmen, begint u voorzichtig met het stuk dicht bij de vuurpot te plaatsen om deze vervolgens tussen de neutrale en reducerende zone te bewegen, terwijl u de oxiderende zone vermijdt. We leggen u hieronder verder uit hoe dit verwarmingselement werkt en welke verschillende (hitte) zones er bestaan.

De oxiderende zone bij de luchtinlaat

Het smidsvuur bestaat uit verschillende zones, die verschillende effecten hebben. Allereerst is er de oxiderende zone bij de luchtinlaat. Wat houdt dit in? Dit betekent dat er zich veel zuurstof bevindt, maar niet genoeg koolstof. Plaats dan ook geen stalen onderdelen op of dicht bij dit gebied, hierdoor kan namelijk (snel) schade optreden.

De neutrale zone

Voor een evenwichtige warmteverdeling raden wij het aan om de zogenaamde “neutrale zone” te gebruiken. Het verhittingsproces verloopt iets trager, maar de kans op schade is een stuk kleiner.

Deze ligt dan ook verder weg van de luchtinlaat. Hierdoor ontstaat er een licht gebrek aan zuurstof, maar zal het staal de overtollige koolstof opvangen.

De reducerende uiteindes van het smidsvuur

Aan de uiteindes bevinden zich de koude zones. Hier kunt u uw metalen laten rusten, de temperaturen zijn hier te koud om effectief het materiaal te bewerken. Benieuwd geworden naar onze kwalitatieve modellen van Angele? Druk op de knop om meer te weten over de smidsvuren.

Een kolen of gas smidsvuur

Om staal gelijkmatig en efficiënt te verwarmen, moet u een brandstof gebruiken die voldoende energie levert. Ben er op gewezen dat er verschillende soorten kolen op de markt zijn.

Smeedkool is zeer voordelig voor het bereiken van duurzame en hoge temperaturen. De verbrandingswarmte is dan ook bijzonder geschikt voor het smeden. De juiste kolen voor een smidsvuur vindt u ook terug in de webshop!

Waar op te letten met cokes en kolen?

U kunt bij ons terecht voor zowel smeedkolen, als cokes. Deze kolen worden geleverd in een formaat tussen de 10 – 20 mm, de cokes tussen de 10 – 25 mm.

Let op tijdens het kopen van smeedkolen: er zijn veel varianten op de markt welke zwavel bevatten en het staal beschadigen. Daarnaast geeft het giftige dampen af. Met de kolen en cokes van 123smeden is dit niet het geval.

Smeedkolen boven houtskool

Sommigen kiezen voor houtskool. Kijkend naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding is het naar onze mening niet de beste keuze. De verbrandingswarmte is namelijk lager en de aankoopprijs is duurder. Wij verkopen dit verbrandingsmateriaal dan ook niet. Wel is houtskool minder vervuilend.

Smidsvuur maken, bouwen en aansteken: stappen

Een smidsvuur maken klinkt op voorhand makkelijker dan gedaan. Naast het kiezen van de juiste brandstof is het aansteken niet altijd even gemakkelijk. Dit vergt dan ook wat oefening. Voor het ontsteken van smeedkool zijn er 3 essentiële elementen:

  1. Brandstof (smeedkool)
  2. Warmte (vlam)
  3. Oxidatiemiddel (zuurstof)

Het is dan ook belangrijk dat de vuurpot niet de strak wordt bepakt met kolen of cokes. Een stabiele luchttoevoer is essentieel. Voor het creëren van de warmte raden wij het aan om aanmaakhout en/of krantenpapier te gebruiken. Let op, dit dient alleen voor het aanwakkeren van het vuur.

Bekijk alle smidsvuren
Gratis verzending vanaf €50,-

David

op 2 juni, 2021

"Voor mijn bestelling had ik eerst wat vragen. Deze werden heel snel en netjes beantwoord. Ook de bestelling ging vlot: zo besteld, en een dag erna al in huis. Goed verpakt. Ook om de prijs hoef je niet verder te shoppen: deze zijn heel netjes bij een breed aanbod."

Kevin

op 1 april, 2021

"Product was zeer snel geleverd en compleet. Klantenservice is geweldig met snelle en duidelijke antwoorden. De oven wordt waanzinnig snel warm en je kan dan ook snel beginnen met het smeden van uw werkstuk. Zeker een aanrader"

Vragen? Neem contact met ons op!

Wij zijn benieuwd naar je mening!

Wij worden beoordeeld met een hoge voldoende door onze eigen klanten. Samen met Kiyoh worden alle reviews onafhankelijk verzameld. Reviews zijn een levensader voor ons kleine bedrijf. Wij stellen uw moeite zeer op prijs, ook feedback is van harte welkom zodat wij u in de toekomst een nog betere ervaring kunnen bieden!

Op zoek naar een specifiek product of speciale vragen? Neem gerust contact op met onze klantenservice via de live chat, telefoon of mail.