pneumatische luchthamer
luchthamer smeden

Luchthamer kopen

Op zoek naar de ultieme kracht en precisie om metaal te bewerken? Een luchthamer is het antwoord! Dit veelzijdige gereedschap staat bekend om zijn kracht en precisie, waardoor het onmisbaar is voor smeden en ambachtslieden die hoogwaardig werk nastreven.

Assortiment bekijken

Veilig betalen
Altijd 100% veilig betalen

Gratis verzending
Voor bestellingen vanaf €50,-

Veiligheid gegarandeerd
Veilig & hoogwaardig assortiment

+10 jaar ervaring
Klantenbeoordeling van 8,9/10

Luchthamer

Weergave
AN-75 L Luchthamer
AN-75 L Luchthamer
Sale prijs€23.359,95
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
AN-55 L Luchthamer
AN-55 L Luchthamer
Sale prijs€22.103,32
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
AN-40 L Luchthamer
AN-40 L Luchthamer
Sale prijs€16.356,60
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
AN-25 L Luchthamer
AN-25 L Luchthamer
Sale prijs€11.936,13
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen

Wat is een luchthamer?

Een luchthamer, ook wel bekend als pneumatische hamer of luchtbeitel, is een pneumatisch gereedschap dat wordt gebruikt voor het bewerken van metaal door middel van perslucht.

Het maakt gebruik van samengeperste lucht om een krachtige, hamerende beweging te creëren, waardoor het ideaal is voor verschillende toepassingen binnen de smederij en andere industriële omgevingen.

Hoe werkt een luchthamer?

Een luchthamer werkt volgens het principe van de pneumatische kleppen. Dit zijn kleppen die de toevoer en de afvoer van de perslucht regelen. Er zijn twee soorten pneumatische kleppen: de inlaatklep en de uitlaatklep.

De inlaatklep zorgt ervoor dat de perslucht in de cilinder van de luchthamer komt, waar de zuiger zich bevindt. De uitlaatklep zorgt er juist weer voor dat de perslucht uit de cilinder ontsnapt, waardoor de zuiger weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke positie.

Door de snelle wisseling van de inlaatklep en de uitlaatklep ontstaat er een heen-en-weer gaande beweging van de zuiger, die de beitel of de boor aandrijft. De snelheid en de kracht van de luchthamer worden bepaald door de luchtdruk, de grootte van de cilinder, de slaglengte van de zuiger en de massa van de beitel of de boor.

De onderdelen van een luchthamer

Luchthamers zijn complexe machines die werken op basis van pneumatiek. Om je een beter beeld te geven van de werking van een luchthamer, zullen we de functies en werkingen van de verschillende onderdelen met je doornemen.

Pneumatische kleppen

Zoals gezegd zijn de pneumatische kleppen de onderdelen van de luchthamer die de perslucht regelen. De inlaatklep en uitlaatklep zorgen er samen voor dat de zuiger wordt aangedreven, die de slaande beweging tot stand brengt.

Aan de achterkant of aan de zijkant van de luchthamer bevindt zich een schakelaar of een trekker waarmee de pneumatische kleppen bediend kunnen worden. Sommige luchthamers hebben ook een regelknop. Hiermee kun je de luchtdruk, en dus de snelheid en de kracht van de luchthamer, aanpassen naar wens.

Zuiger

De zuiger is het bewegende onderdeel dat de beitel of boor van de luchthamer aandrijft. Deze bevindt zich in de cilinder, waar de perslucht door middel van de pneumatische kleppen in en uit stroomt.

Door de instroom en uitstroom van de perslucht beweegt de zuiger heen en weer. Elke keer dat de zuiger naar voren beweegt, slaat de beitel of de boor op het materiaal en elke keer dat de zuiger naar achteren beweegt, wordt de beitel of de boor teruggetrokken.

Beitel/boor

Het gereedschap dat het materiaal bewerkt, wordt aangeduid als de beitel of de boor. Dit onderdeel van de luchthamer is verbonden met de stang van de zuiger en wordt door de zuiger in beweging gebracht.

Beitels en boren zijn beschikbaar in verschillende vormen en groottes, afhankelijk van het beoogde gebruik en het te bewerken materiaal.

Hoe kan een luchthamer als smeedhamer gebruikt worden?

Een luchthamer kan als smeedhamer gebruikt worden door een platte of een ronde beitel te gebruiken, en het metaal te hameren terwijl het heet is. Het voordeel hiervan is dat een lucht hamer veel sneller en krachtiger kan hameren dan een handhamer, waardoor het smeden makkelijker en efficiënter wordt.

Luchthamer kopen bij 123smeden

Ben je overtuigd van de voordelen van een luchthamer voor jouw smeedprojecten? Dan kun je bij 123smeden terecht voor het kopen van een luchthamer van hoge kwaliteit en voor een scherpe prijs.

Bij 123smeden vind je een ruim assortiment aan luchthamers, beitels, boren en andere accessoires, die jouw smeedkunsten naar een hoger niveau tillen. Je kunt kiezen uit verschillende merken, modellen, maten en vermogens.

Ga op zoek naar de luchthamer en benodigde accessoires in onze webshop en bestel al jouw benodigdheden op één plek.

Assortiment bekijken
Gratis verzending vanaf €50,

Rob

op 07-09-2023

"Zoals bij elk bedrijf is het wel eens iets aan te merken of gaat er wat mis, een goed bedrijf herken je aan hoe dat opgelost word. Dit is z'n bedrijf."

Peter

op 27-02-2023

"Als amateur/ hobby smeder zeer blij met de huidige aankopen. Niet de eerste aankoop, en zeker niet de laatste. Service na verkoop is ook super."

Vragen? Neem contact met ons op!

Vragen, op- of aanmerkingen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb advies of hulp nodig? Ons team zit voor je klaar om je te helpen. Daarnaast kun je ook een kijkje nemen naar onze veel gestelde vragen. Staat je er vraag er niet tussen? Aarzel niet om contact op te nemen. Je kunt ons het snelste bereiken via de live chat, maar natuurlijk is het mogelijk ook via telefoon of per mail.