veerhamer aanschaffen
veerhamer kopen

Veerhamer kopen

Als je een smid bent, of wilt worden, dan heb je een goede hamer nodig. Maar niet zomaar een hamer, een veerhamer. Een veerhamer is een speciaal soort hamer die gebruikt wordt om metaal te smeden. Ontdek de kracht en precisie van de veerhamer; een onmisbaar gereedschap voor elke smid die streeft naar perfectie in zijn werk. Bekijk het aanbod van 123smeden en bestel jouw veerhamer direct online!

Assortiment bekijken

Veilig betalen
Altijd 100% veilig betalen

Gratis verzending
Voor bestellingen vanaf €50,-

Veiligheid gegarandeerd
Veilig & hoogwaardig assortiment

+10 jaar ervaring
Klantenbeoordeling van 8,9/10

Veerhamer

Weergave
Combinatiematrijs voor veerhamer Meitinger
Combinatiematrijs voor veerhamer Meitinger
Sale prijs€602,62
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Combi spoelbak bodem vin / plat
Combinatiematrijs bodem vin/plat
Sale prijs€602,62
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Uitrekkende zadelbodem voor veerhamer Meitinger
Uitrekkende zadelbodem voor veerhamer Meitinger
Sale prijs€574,32
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Vlakke matrijsbodem voor veerhamer Meitinger
Vlakke matrijsbodem voor veerhamer Meitinger
Sale prijs€574,32
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen

Wat is een veerhamer?

Een veerhamer werkt op basis van het principe van kinetische energie en maakt gebruik van een veersysteem om krachtige hamerslagen te leveren. Zo wordt dit type hamer aangedreven door een elektromotor met een excentriek.

Een excentriek is een ronde schijf die niet in het midden van een as zit, maar een beetje ernaast. Hierdoor draait de schijf niet rond, maar maakt hij een heen-en-weer gaande beweging.

De excentriek is verbonden met een drijfstang, die op zijn beurt weer verbonden is met een hamer. Deze hamer heeft een lange steel en een zware kop, waarbij de kop bestaat uit twee delen: een vierkante baan en een ronde pen. De baan wordt gebruikt om het metaal plat te slaan en de pen om het metaal te vormen.

Verschil tussen een veerhamer met platte en gebogen veren

Er zijn twee soorten veerhamers: een met platte veren en een met gebogen veren. Het verschil tussen deze twee soorten is de manier waarop de hamer op het werkstuk slaat.

Het verschil tussen een veerhamer met platte veren en een veerhamer met gebogen veren is de duur en de kracht van de slag op het werkstuk. Een veerhamer met platte veren geeft een langere en sterkere slag (klevende slag), terwijl een veerhamer met gebogen veren een kortere en minder sterke slag geeft (losse slag).

Veerhamer kopen bij 123smeden

Bij 123smeden vind je een uitgebreide collectie veerhamers van topkwaliteit, zorgvuldig geselecteerd om aan de behoeften van elke smid te voldoen. Onze veerhamers zijn duurzaam, ergonomisch ontworpen en leveren consistente prestaties.

Of je nu op zoek bent naar een lichte veerhamer voor precisiewerk of een krachtigere hamer voor grotere projecten, bij ons vind je de perfecte hamer voor jouw smederij.

Breng jouw smeedkunsten naar nieuwe hoogtes met de beste veerhamers verkrijgbaar bij 123smeden. Bestel vandaag nog en ervaar de perfecte combinatie van vakmanschap en kwaliteit!

Assortiment bekijken
Gratis verzending vanaf €50,

Rob

op 07-09-2023

"Zoals bij elk bedrijf is het wel eens iets aan te merken of gaat er wat mis, een goed bedrijf herken je aan hoe dat opgelost word. Dit is z'n bedrijf."

Peter

op 27-02-2023

"Als amateur/ hobby smeder zeer blij met de huidige aankopen. Niet de eerste aankoop, en zeker niet de laatste. Service na verkoop is ook super."

Vragen? Neem contact met ons op!

Vragen, op- of aanmerkingen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb advies of hulp nodig? Ons team zit voor je klaar om je te helpen. Daarnaast kun je ook een kijkje nemen naar onze veel gestelde vragen. Staat je er vraag er niet tussen? Aarzel niet om contact op te nemen. Je kunt ons het snelste bereiken via de live chat, maar natuurlijk is het mogelijk ook via telefoon of per mail.