werkplaatspers kopen
werkplaatspers 20 ton

Werkplaatspers kopen

Als je een smid bent, dan weet je hoe belangrijk het is om een goede werkplaatspers te hebben. Een werkplaatspers is een apparaat waarmee je metalen kunt vervormen door er een grote druk op uit te oefenen. Zo kun je bijvoorbeeld platen, buizen, staven of profielen buigen, pletten, krimpen of uitrekken. Met een werkplaatspers kun je dus allerlei vormen en maten creëren voor je smeedwerk.

Assortiment bekijken

Veilig betalen
Altijd 100% veilig betalen

Gratis verzending
Voor bestellingen vanaf €50,-

Veiligheid gegarandeerd
Veilig & hoogwaardig assortiment

+10 jaar ervaring
+9/10 klantenbeoordeling

Werkplaatspers

Weergave
Glijbaanvet voor smeedpers
Glijvet voor smeedpers
Sale prijs€29,79
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen
Hydraulische smeedpers AN-Y04-25t
Hydraulische smeedpers AN-Y04-25t
Sale prijs€12.272,30
Reviews
Levertijd 3-5 werkdagen

Wat is een smeedpers?

Een smeedpers is een speciaal type werkplaatspers dat ontworpen is voor het smeden van metalen. De smeedpers verschilt van een gewone werkplaatspers door de manier waarop de druk wordt opgebouwd en overgebracht.

Zo heeft een smeedpers bijvoorbeeld een vliegwiel dat wordt aangedreven door een motor. Het vliegwiel slaat op een kruk die verbonden is met een zuiger. De zuiger duwt een stempel naar beneden die het metaal vervormt.

Een smeedpers kan dus een veel grotere kracht uitoefenen dan een gewone werkplaatspers. Bovendien kan een smeedpers sneller en nauwkeuriger werken, omdat de stempel precies op het juiste moment en de juiste plaats het metaal raakt.

Hoe werkt een smeedpers?

Een smeedpers werkt volgens het principe van de kinetische energie. Kinetische energie is de energie die een voorwerp heeft door zijn beweging. Hoe sneller en zwaarder een voorwerp beweegt, hoe meer kinetische energie het heeft. Een smeedpers gebruikt de kinetische energie van het vliegwiel om het metaal te vervormen.

Om een smeedpers te gebruiken, moet je eerst het metaal verhitten tot het roodgloeiend is. Dit doe je in een smeedoven of een gasbrander. Het verhitten maakt het metaal zachter en buigzamer, waardoor het makkelijker te smeden is.

Vervolgens plaats je het metaal tussen de stempel en het aambeeld van de smeedpers. Het aambeeld is een zware metalen plaat die het metaal ondersteunt. De stempel is een metalen blok met een bepaalde vorm die het metaal de gewenste vorm geeft.

Daarna zet je de motor van de smeedpers aan, waardoor het vliegwiel gaat draaien. Het vliegwiel slaat op de kruk en brengt de zuiger in beweging, die op zijn beurt de stempel naar beneden duwt met een enorme kracht.

De stempel drukt het metaal met hoge kracht tegen het aambeeld, waardoor het metaal vervormt. Je kunt de stempel meerdere keren op het metaal laten slaan, totdat je de gewenste vorm hebt bereikt.

Hydraulische smeedpers voor kracht en efficiëntie

De hydraulische smeedpers is een variant van een smeedpers die hydraulische principes benut. Hydrauliek betreft het gebruik van vloeistoffen onder druk om kracht over te brengen.

Deze specifieke pers maakt gebruik van een hydraulische cilinder om de stempel naar beneden te bewegen. De cilinder wordt gevuld met olie die onder hoge druk wordt gezet door een pomp. Die druk zorgt ervoor dat de olie tegen een zuiger duwt, waardoor de stempel in beweging komt.

Een hydraulische smeedpers kan een aanzienlijk grotere kracht uitoefenen dan een gewone smeedpers. Zo kan het een druk tot 1000 bar of zelfs meer genereren, terwijl een gewone smeedpers doorgaans niet verder komt dan 300 bar.

Hierdoor is het mogelijk om met een hydraulische smeedpers harder en dikker metaal, zoals staal of titanium, te bewerken. Bovendien is de hydraulische variant efficiënter en zuiniger dan een gewone smeedpers. Het energieverbruik is namelijk lager doordat de pomp alleen actief is wanneer er druk nodig is.

(Hydraulische) smeedpers kopen bij 123smeden

Als je op zoek bent naar een (hydraulische) smeedpers voor je werkplaats, dan ben je bij 123smeden aan het juiste adres. 123smeden is de specialist in smeedgereedschap, met een prachtige assortiment aan kwalitatieve smeedpersen.

Onze persen zijn zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid en prestatie, zodat je met vertrouwen kunt investeren in jouw werkplaats. Kies uit verschillende modellen en capaciteiten en koop jouw ideale smeedpers bij 123smeden, dé specialist in smeedgereedschap!

Assortiment bekijken
Gratis verzending vanaf €50,

Rob

op 07-09-2023

"Zoals bij elk bedrijf is het wel eens iets aan te merken of gaat er wat mis, een goed bedrijf herken je aan hoe dat opgelost word. Dit is z'n bedrijf."

Peter

op 27-02-2023

"Als amateur/ hobby smeder zeer blij met de huidige aankopen. Niet de eerste aankoop, en zeker niet de laatste. Service na verkoop is ook super."

Vragen? Neem contact met ons op!

Vragen, op- of aanmerkingen?

Kom je er nog niet helemaal uit en heb advies of hulp nodig? Ons team zit voor je klaar om je te helpen. Daarnaast kun je ook een kijkje nemen naar onze veel gestelde vragen. Staat je er vraag er niet tussen? Aarzel niet om contact op te nemen. Je kunt ons het snelste bereiken via de live chat, maar natuurlijk is het mogelijk ook via telefoon of per mail.